Mój Kulinarny Świat
Blog > Komentarze do wpisu

Pizza z szynką i pieczarkami







Składniki :

Ciasto

2 szklanki mąki
5 dag drożdży
płaska łyżka cukru
1 jajko
odrobina soli
oregano, bazylia, majeranek, zioła prowansalskie
masło
olej
bułka tarta
koncentrat pomidorowy

Wierzch

50 dag pieczarek
2 cebule
papryka
ogórek kiszony
20 dag szynki
żółty ser, keczup

Sposób przygotowania :

Wlej do garnka szklankę letniego mleka, dodaj rozkruszone drożdże, cukier, sól i łyżkę mąki. Odstaw do wyrośnięcia.

Do miski z resztą mąki dodaj zioła. Wlej przygotowany rozczyn, dodaj jajko, posól.

Blachę wysmaruj masłem, posyp bułka tartą. Wyłóż ciasto drewniana łyżką i wstaw do lodówki na pół godziny ( możesz na dłużej). Nakłuj ciasto widelcem, posmaruj olejem i koncentratem pomidorowym.

Przesmaż pieczarki z cebulą, wyłóż na ciasto. Dodaj pokrojona szynkę, paprykę oraz ogórka kiszonego. Posyp startym serem. Polej keczupem, posyp natką pietruszki oraz ziołami.

Piecz 25 minut w temperaturze 200 stopni..

Smacznego :)

Zamów Pizzę przez Internet !

sobota, 18 października 2008, kuchcikarek


TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: