M鎩 Kulinarny 安iat
Blog > Komentarze do wpisu

Marynata do piersi kurczaka



Jak zrobi marynat do kurczaka?

Mi瘰o piersi kurczaka mo瞠 nabra wyj徠kowego smaku, gdy przed przyrz康zeniem pole篡 kilka godzin w marynacie lub aromatycznych przyprawach.

Stosownie dobrane sk豉dniki marynatysprawi, ze ten sam kawa貫k mi瘰a mo瞠 smakowa nieco inaczej. Poni瞠j znajdziesz kilka propozycjimarynat, w kt鏎ych mo瞠szmarynowapiersi, ale tak瞠 udka czy skrzyde趾a kurczaka.

Marynata zio這wa

Siekasz po 3 ga陰zki natki, lubczyku, sza逕ii oraz rozmarynu. Mieszasz z 造瞠czkVegety, sk鏎k start z 1/2 cytryny i 2 z帳kami czosnkuprzeci郾i皻ymi przez prask i 1/2 造瞠czki soli.

Zalewasz wszystko 1/2 szklanki bia貫go wytrawnego wina i mieszasz zolejem. Do marynaty w堯 mi瘰o kurczaka i odstaw na 2 godziny.

Marynata korzenna

1/2 造瞠czki ga趾i muszkato這wej mieszasz z 1/2 造瞠czki cynamonu i 1/2 造瞠czki kardamonu oraz z 造磬 keczupu. Dodajesz s鏊, 造磬 d瞠mumorelowegoi 造瞠czk ostrej musztardy.

Ucierasz, a powstanie g豉dka masa, a nast瘼nie dalej ucieraj帷, dodajesz powoli 1/3 szklanki oleju. Bejc smarujesz mi瘰o, przykrywasz i odstawiasz na 2 godziny.

Lekka marynata z kolendr

Siekasz po 3 ga陰zki kolendry i natki. Mieszasz z 造瞠czk s這dkiej mielonej papryki oraz roztartym z帳kiem czosnku. Dodajesz s鏊 oraz sok z 1/2 cytryny.

Mo積a te dosypa 1/2 造瞠czki kuminu.

ㄠczysz z 1/3 szklanki oliwy, zalewasz mi瘰o i marynujesz 30 minut.

Marynata ostra

Mieszasz po 1/2 造瞠czki s這dkiej i ostrej papryki z 1/2 造瞠czki majeranku, mielonego kminku i czosnku granulowanego oraz bia貫gopieprzui Vegety.

Nacierasz mi瘰o i odstawiasz na 2 godziny.

Przed pieczeniem mi瘰o trzeba skropi olejem lub ob這篡 p豉tkami mas豉 klarowanego.

czwartek, 23 lutego 2012, kuchcikarek


TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/02/27 20:44:16
Prosze, prosz jaka wszechstronno嗆! od roku bazuj na prawniczych Twoich poradach i korzystam z porad, a tu niespodzianka-dopiero si dopatrzy豉m, 瞠 i w kuchni szalejesz. Mi這. Bior si za zwiedzanie wobec tego i pozdrawiam serdecznie